MFP: Licitaţie pentru obligaţiuni de stat de tip benchmark în valoare de 300 milioane de lei

| 22 iul, 2013

Ministerul Finanţelor Publice organizează, astăzi, licitaţie pentru o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, în valoare de 300 de milioane de lei.

Rata cuponului este de 5,95%, dobânda acumulată de 149,97 lei/ titlu, iar maturitatea este la doi ani. Data scadenţei este 23 iunie 2014.

MFP şi-a programat pentru luna iulie împrumuturi de 1,7 miliarde lei de la băncile comerciale, printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi patru emisiuni de obligaţiuni de stat de tip benchmark.

De asemenea, MFP intenţionează să mai atragă 150 milioane euro printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu cupon denominate în euro.

Pentru trimestrul al treilea al acestui an, Ministerul Finanţelor a anunţat că vrea să atragă un volum indicativ cuprins între cinci şi şapte miliarde lei, reprezentând emisiuni de titluri de stat pe piaţa internă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ