MGI Coutier a inaugurat o fabrică de componente auto la Timişoara

| 22 mai, 2013

Compania franceză MGI Coutier a inaugurat, astăzi, fabrica de componente auto construită lângă Timişoara, investiţia ridicându-se la de 5,5 milioane de euro.

Potrivit directorului de filială MGI Coutier, Remi Leprat, fabrica a fost construită pe o suprafaţă de 9.200 de metri pătraţi, la marginea comunei Ghiroda, investiţia ridicându-se la 5,5 milioane de euro.

"Fabricăm fel de fel de componente pentru autovehicule, închizători şi deschizători de portiere pentru toate tipurile de vehicule Dacia, atât pentru producţia din România, cât şi pentru producţiile din India, Brazilia, Rusia şi Maroc. Recent am obţinut un contract de producţie pentru un nou tip de mâner pentru o maşină care va apărea în luna septembrie. De asemenea, producem acele tuburi care fac legătura între rezervor şi motor pentru carburant şi lichidul de frână pentru maşinile Dacia şi Ford. Acestea sunt piese de securitate care implică o mare responsabilitate din partea producţiei. De asemenea, producem rezervoare şi piese pentru spălarea parbrizului pentru Dacia", a declarat Remi Leprat.

El a afirmat că, în prezent, în fabrică lucrează 360 de muncitori, însă în perioada următoare numărul acestora ar putea creşte până la 480. De asemenea, este posibil ca pe viitor să se construiască o extensie a fabricii, în cadrul procesului de dezvoltare.

În noua fabrică este utilizat un sistem de recuperare a apei pluviale şi se foloseşte tehnica "free cooling", adică aerul din exterior este folosit pentru răcirea interioară, ceea ce duce la reducerea consumului de energie. De asemenea, clădirea a fost izolată pentru a reduce pierderile de căldură şi a îmbunătăţi confortul termic, iar iluminatul interior este automatizat.

Până în prezent, MGI Coutier a funcţionat la Timişoara într-o hală închiriată de la Bega Tehnomet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ