Mihai Tudose, despre Victor Ponta: Şi-a ales o altă cale, e opţiunea domniei sale

| 06 sep, 10:12

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți, că Victor Ponta și-a ales "o altă cale", iar lansarea de către acesta a unui nou proiect politic nu a reprezentat o surpriză.

"În ceea ce-l privește pe domnul Ponta, (...) n-ați văzut ce surprinsă a fost toată audiența? Era clar și era clar de un an de zile (...) E propria viață a domniei sale, își alege calea, e în regulă până la urmă (...) A fost prim-ministru, a fost președinte de partid, a cam fost de toate în partid. E în regulă, și-a ales o altă cale, a ales libertatea. E opțiunea domniei sale", a spus Tudose, la TVR 1.

Șeful Guvernului a mai spus că au mai fost și alții care au plecat din PSD și au încercat fără succes să lanseze partide politice.

"Una dintre butadele celebre e că singurul lucru pe care îl învățăm în istorie e că nimeni nu învață nimic din istorie. Deci cineva trebuie să țină vie flacăra aceasta a neînvățării nimic din istorie", a mai afirmat Tudose.

Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat, duminică, într-o conferință de presă, lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor.

"Imediat după lansarea acestui proiect o să încercăm să avem alături de noi cât mai mulți dintre oamenii care au experiență guvernamentală, care au experiență politică, care ne pot ajuta să scriem agenda politică 2020, pentru că noi vom participa la alegeri cu noul partid (...) Nu mi-am propus nici să rup PSD, nu am sunat niciun coleg din PSD, pentru că acolo am crescut politic. Nu ne interesează nicio funcție (...) Vrem să ne arătăm experiența și să construim (...) o societate echilibrată", a declarat atunci Victor Ponta. 

Tudose, despre Grindeanu: Lucrurile sunt în progres, în diverse stadii de negociere, de calmare

Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat marți, referindu-se la relația fostului premier Sorin Grindeanu cu PSD, că lucrurile sunt "în progres, în diverse stadii de negociere, de calmare". Întrebat la TVR 1 care este viitorul politic al lui Grindeanu și dacă este posibil ca acesta să ocupe o funcție de consul, Tudose a răspuns: "Mai vorbim...".

De asemenea, chestionat dacă Grindeanu a fost iertat de PSD, șeful Executivului a răspuns: "Mai vorbim. (...) Sunt lucruri care sunt în progres, sunt în diverse stadii de negociere, de calmare".

Potrivit lui Tudose, orice om care poate fi recuperat este "un câștig". "La foarte multe ocazii în viață, sunt momente când ești foarte supărat, dar după aia începe să îți treacă. (...) Orice om pe care-l poți recupera, pe care poți să-l ții aproape, e un câștig", a declarat Tudose.

Totodată, șeful Guvernului a mai amintit că s-a întâlnit recent cu Sorin Grindeanu pentru a discuta despre chestiuni de politică externă.

"Am aflat că e în București și l-am rugat să vină și îi mulțumesc că a venit și am discutat despre câteva lucruri, politică externă. În general, la întâlnirile cu oficialități străine, există momentul acela de tete-a-tete (...), lucrurile acelea nu sunt scrise, nu rămân. Am avut nevoie de câteva informații, pe care domnul Grindeanu (...) mi le-a dat în timp real, spuse corect, lucruri care ne folosesc nouă, țării'', a spus Tudose.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii l-a întrebat pe Sorin Grindeanu dacă se va alătura proiectului politic Pro România inițiat de Victor Ponta, șeful Guvernului a răspuns: "L-am întrebat dacă emigrează pe undeva. Mi-a zis că nu și văd că n-a făcut-o".

Tag-uri: Ponta, Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ