Mișa: Instituțiile și autoritățile administrației centrale vor trebui să reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile cu 10%

| 12 dec, 15:53

Instituțiile și autoritățile administrației centrale vor trebui să reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării cu 10%, în 2018, a declarat Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor Publice, în cadrul dezbaterii pe marginea bugetului pe 2018, în Comisiile reunite de buget-finanțe, din Parlament.

"S-au luat măsuri pentru compensarea muncii suplimentare numai cu timp liber, neacordarea de tichete cadou, premii, a indemnizațiilor de hrană și de vacanță, neacordarea de ajutoare sau plăți compensatorii la pensionare. În 2018 ordonatorii de credite ai instituțiilor și autorităților publice ale administrației centrale vor trebuie să reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției cu 10% comparativ cu plățile efectuate în 2017, cu anumite excepții. De asemenea, nu vor achiziționa autoturisme și mobilier, cu anumite excepții, iar posturile vacante vor fi blocate", a spus Mișa.

Potrivit acestuia, principalele priorități asumate de Guvern pentru 2018 sunt sănătatea, educația și infrastructura.

"Aceste domenii au beneficiat și vor beneficia în continuare în cursul anului 2018 de investiții suplimentare semnificative, dar și de îmbunătățirea calității activității în aceste domenii printr-o salarizare mai stimulativă. S-au adoptat mai multe măsuri de salarizare, de mărire, în domeniul sănătății, în special, cât și în domeniul educației. În 2018 cheltuielile destinate investițiilor vor însuma 38,5 miliarde lei, adică 8,5 miliarde euro, reprezentând 4,2% din PIB-ul anului 2018. Creșterea față de anul 2017 este de 42,5%. S-a acordat o importanță foarte mare sectorului de investiții. Sunt avute în vedere consolidarea investițiilor publice, în special în infrastructură și creșterea gradului de absorbție a fondurilor structurale și de coeziune", a mai arătat ministrul Finanțelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ