Mihai Chirica despre manifestările de Ziua Unirii de la Iaşi: ”Nu vrem să politizăm acest eveniment”

| 20 ian, 17:34

Primarul Iaşiului Mihai Chirica a declarat vineri că manifestările care vor avea loc la Iaşi pe 24 ianuarie de Ziua Unirii nu trebuie politizate şi nici să fie însoţite de ţipete, precizând că ”vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri”.

 

Mihai Chirica a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că la manifestări vor fi prezenţi premierul Nicolae Ciucă, dar şi mai mulţi miniştri, fiind totodată adresate invitaţii tuturor şefilor de partide.
”Nu vrem să politizăm acest eveniment şi nu vrem să ţipăm inutil. Vrem într-adevăr să fie unire şi să încercăm să facem un eveniment dedicat înaintaşilor noştri. Sunt invitaţi toţi preşedinţii de partide”, a declarat edilul Mihai Chirica.
Întrebat dacă au fost invitaţi inclusiv şefii AUR, Mihai Chirica a răspuns afirmativ.
”Sigur că da, inclusiv de la AUR şi îi aşteptăm cu drag. Şi ei au o agendă naţionalistă şi încercăm să-i înglobăm în rândul manifestărilor organizate de către noi. Poate să vină toată lumea, este loc pe scenă pentru fiecare dintre ei”, a mai spus primarul Mihai Chirica.
Manifestările oficiale dedicate Zilei Unirii Principatelor Române vor avea loc marţi, 24 ianuarie, în Piaţa Unirii din Iaşi, începând cu ora 11.00.
Evenimentul va cuprinde discursuri ale oficialităţilor, depuneri de coroane, Hora Unirii, dar şi o paradă militară. Tot în Piaţa Unirii, înainte de manifestările oficiale, este programat un concert de muzică populară.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ