Mihai Constantin: Guvernul a stabilit cadrul general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător

| 08 feb, 21:26

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că în şedinţa Executivului s-a stabilit cadrul general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi combaterii schimbărilor climatice, care va ajuta la finanţarea Agendei Verzi a României, prin atragerea de investitori interesaţi de proiecte de protecţie a mediului.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a referit la un instrument făcut disponibil de către Executiv printr-o decizie luată astăzi privind cadrul general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi combaterii schimbărilor climatice.
”Acest cadru general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi schimbărilor climatice a fost aprobat prin hotărâre de Guvern. Astfel, vom ajuta la finanţarea Agendei Verzi a României, prin atragerea de investitori interesaţi de proiecte de protecţie a mediului”, a explicat Constantin.
Potrivit acestuia, ”obligaţiunile verzi reprezintă un instrument eficient de canalizare a finanţării către proiecte cu beneficii clare pentru mediu”. Mihai Constantin a mai afirmat că acele domenii care ar putea beneficia de aceste obligaţiuni verzi sunt producţia de energie regenerabilă, eficientizarea energetică a clădirilor, prevenirea şi controlul poluării, transportul curat, gestionarea sustenabilă a apei şi a apelor uzate, adaptarea la schimbările climatice, clădiri verzi şi gestionarea durabilă din punct de vedere ecologic a resurselor naturale şi a utilizării terenurilor.
”Printre proiectele concrete care ar putea beneficia de aceste obligaţiuni se numără dezvoltarea reţelei de transport cu metroul din Bucureşti şi Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate pe porţiuni, mai ales în cele urbane, cu peste 50.000 de locuitori, apărarea împotriva inundaţiilor şi altele asemenea. Acest cadru legislativ este în concordanţă cu cele mai bune practici internaţionale, este aliniat principiilor obligaţiunilor verzi ale Asociaţiei Internaţionale a Pieţelor de Capital şi, de asemenea, este aliniată cu angajamentul României faţă de Acordul de la Paris, cu priorităţile de mediu şi cu realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU”, a ţinut să precizeze Constantin.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ