Mihai Fifor: „Klaus Iohannis, vinovat că Guvernul nu poate plăti salariile”

| 11 sep, 14:03

Mihai Fifor dă vina pe Klaus Iohannis pentru că mii de angajați nu își pot primi salariile din cauza Guvernului. Fifor îl consideră răspunzător pe președinte pentru că nicio persoană din Guvernul din care face parte și el, ca ministru la Interne, nu a fost autorizată să semneze plățile după demisia miniștrilor ALDE.

„În acest moment, sunt mii de familii ale căror venituri depind exclusiv de bunul plac al președintelui Iohannis. vorba de angajații din ministerele vacantante de ALDE și din companiile sau agențiile din subordine.

Mă aștept ca domnul Iohannis să dea din nou vina pe PSD pentru consecințele negative ale propriilor sale decizii.

Adevărul este însă limpede și trebuie arătat! Indiferent ce ar fi făcut premierul Dăncilă, indiferent dacă Parlamentul votează o moțiune sau o restructurare, cu actualul guvern sau cu o altă majoritate, până la instalarea unor noi miniștri era nevoie de cineva care să conducă aceste ministere și să asigure plata salariilor și buna funcționare.

Delegarea atribuțiilor miniștrilor demisionari este o altă gogorita a președintelui: astfel de delegări încetau odată cu mandatul titularului.

Singurul motiv pentru care astăzi încă nu e nimeni să semneze ordinele de plată pentru salarii este că președintele Iohannis încalcă legile și Constituția și refuză să semneze numirea miniștrilor interimari.

Este un joc politic dezgustător făcut pe seama a mii de angajați! Acesta e președintele care zâmbește cinic pe afișele electorale propunând în mod ipocrit „România normală”.

Lucrurile însă nu vor fi lăsate la bunul plac al domnului Iohannis. Premierul Dancila va gasi soluțiile legale pentru a depăși acest nou blocaj. Salariile vor fi plătite!". scrie Fifor pe Facebook.

La începtul lunii septembrie, ministrii Mediului şi ai Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalişie de guvernare.

Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneş la Mediu şi Ştefan Radu Oprea la relaţia cu Parlamentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ