UPDATE Mihai Necolaiciuc, urmărit penal de DNA pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului

| 11 apr, 10:18

Mihai Necolaiciuc, fost director general al CNCFR SA, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Mihai Necolaiciuc s-a prezentat luni la DNA, ocazie cu care procurorii i-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Necolaiciuc a fost audiat în calitate de martor, în 5 aprilie, în dosarul 35.211/3/2015 al Tribunalului Bucureşti. În acest dosar sunt judecate trei persoane - Tonea Chiriac, Mitică Chiriac şi Marius Tiberiu Lăcătuş, într-un caz de trafic de influenţă, după ce aceştia au cerut mari sume de bani de la diverse persoane, pretinzând că au relaţii la judecători în vederea rezolvării unor cauze penale.

"În această împrejurare, suspectul Necolaiciuc a prezentat declaraţii care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declaraţii date în cursul urmăririi penale şi aspectelor pe care acesta le cunoştea. Mihai Necolaiciuc, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esenţial, cu eficienţă probatorie, concludente şi pertinente în cercetarea şi soluţionarea cauzei, cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de a induce în eroare instanţa de judecată, împrejurări de natură a uşura situaţia juridică a inculpaţilor cercetaţi în dosarul aflat pe rolul instanţei anterior amintite", susţin procurorii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ