Mihai Stoica, pus la punct de justiţia din Macedonia

| 24 iul, 2013

Victoria Stelei şi jocul excelent prestat de roş-albaştrii au fost puse într-un con de umbră de incidentele care au avut loc cu o zi înaintea partidei şi care l-au avut în centru pe managerul clubului din Ghencea, Mihai Stoica. Astfel, oficialul stelist a agresat o jurnalistă, incident ce s-a lăsat cu plângeri la Poliţie şi cu o amendă aplicată lui Mihai Stoica de autorităţile din Macedonia.

Steaua Bucureşti a învins formaţia Vardar Skopje cu 2-1, în meciul retur contând pentru calificarea în turul al treilea preliminar al Champions League. Victoria din capitala Macedoniei a asigurat o calificare relaxată roş-albaştrilor, după ce în meciul tur disputat la Bucureşti, steliştii au învins Vardar Skopje cu scorul de 3-0. Astfel, cu un scor general pe ambele manşe de 5-1, Steaua Bucureşti s-a calificat fără emoţii în următorul tur unde va întâlni formaţia Dinamo Tbilisi din Georgia, echipă pregătită de Dusan Uhrin jr. Antrenorul ceh este binecunoscut românilor, tehnicianul fiind cel care a antrenat-o pe Poli Timişoara în Liga I din România în urmă cu câtiva ani.

Din păcate, victoria Stelei şi jocul excelent prestat de roş-albaştrii au fost puse într-un con de umbră de incidentele care au avut loc cu o zi înaintea partidei şi care l-au avut în centru pe managerul clubului din Ghencea, Mihai Stoica. Astfel, oficialul stelist a agresat o jurnalistă, incident ce s-a lăsat cu plângeri la Poliţie şi cu o amendă aplicată lui Mihai Stoica de autorităţile din Macedonia.

Incidentul în care a fost implicat Mihai Stoica este jignitor pentru toată suflarea stelistă, mai ales că accesele de agresivitate ale oficialului stelist sunt deja notorii. În pofida comportamentului reprobabil al celui alintat “Meme”, forurile fotbalistice interne nu au luat măsuri pentru a-i tempera pornirile. Spre exemplu, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), a preferat să minimalizeze episodul derulat la Skopje: “MM este un coleric, dar nu este un om rau. S-au mai intamplat astfel de situatii si mai bine ar fi sa treceti cu vederea!”, a comentat şeful LPF.

Desigur că o astfel de poziţionare nu face decât să alimenteze ieşirile agresive ale oficialului stelist şi în viitor. Este o abordare excesiv de tolerantă care nu numai că nu va descuraja asemenea manifestări, dar creează totodată un precedent periculos pentru fenomenul fotbalistic în general. Iar astfel de incidente nu au nimic în comun cu principiul fair-play-ului promovat de către forurile europene şi internaţionale care guvernează sportul-rege.

Nimic nu scuză ieşirile nervoase şi limbajul deplorabil afişate de Mihai Stoica. Mai mult, în loc să îşi spele măcar parţial din păcate şi să îi ceară scuze jurnalistei pe care a agresat-o, conducătorul stelist se încăpăţânează să persiste în acelaşi registru descalificant. O atitudine care nu face decât să distragă atenţia de la fenomenul sportiv şi să strice sărbătoarea echipei de fotbal. Fiindcă jocul prestat de echipa lui Laurenţiu Reghecampf ne dă speranţe nu doar pentru turul următor de calificare, ci mai ales pentru prezenţa în grupele Champions League.

Pentru un parcurs cât mai bun în Europa, dar şi în campionatul intern, Steaua trebuie sa uite incidentul produs de Mihai Stoica şi să se concentreze exclusiv pe jocul din teren.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 iul, 2013
pensionar
Merita inchisoare cel putin 29 zile sa reflecte cine este ce face, cum bate joc de alti.
25 iul, 2013
fratele lui MM
ca tot romanul,te pricepi la toate...
nu e rau...
in schimb e rau ,ca nu tii pentru tine....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ