Mihai Tudose crede în şansa lui Klaus Iohannis de a deveni secretar general al NATO

| 23 mar, 00:03

Fostul prim-ministru Mihai Tudose este de părere că preşedintele Klaus Iohannis are şansa de a ocupa funcţia de secretar general al Alianţei Nord-Atlantice, după plecarea lui Jens Stoltenberg.

 

”Nu cred că domnul preşedinte Klaus Iohannis, cunoscându-l, cât îl cunosc, se arunca cu capul înainte într-o chestie unde nu e nicio şansă”, spune europarlamentarul social-democrat.
Întrebat, vineri seară, la Digi 24, dacă PSD dă şanse preşedintelui Klaus Iohannis să devină şeful NATO, Mihai Tudose a răspuns: ”Evident că dăm, altfel nu l-am mai susţine, că nu susţii pe cineva care nu are şanse”
”Nu cred că domnul preşedinte Klaus Iohannis, cunoscându-l, cât îl cunosc, se arunca cu capul înainte într-o chestie unde nu e nicio şansă”, a adăugat Tudose.
El afirmă că PSD ar susţine orice candidatură ”sănătoasă la cap” a unui român pe o funcţie importantă la nivel european sau mondial.
Tudose a mai declarat că, în perioada în care a condus Guvernul, a colaborat cu şeful Statului ”foarte bine”.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în 12 martie, că a decis să intre în competiţie pentru funcţia de secretar general al NATO, argumentând că decizia are la bază performanţa României, experienţa acumulată pe parcursul celor două mandate de preşedinte al României, înţelegerea profundă a provocărilor cu care se confruntă NATO, Europa, şi în special regiunea noastră, şi angajamentul său ferm faţă de valorile şi obiectivele fundamentale ale NATO.
Anunţul preşedintelui Iohannis a venit la puţin timp după apariţia informaţiei potrivit căreia România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei şi în contextul în care premierul olandez demisionar Mark Rutte beneficiază de o puternică susţinerea pentru a-i urma lui Jens Stoltenberg la şefia NATO.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ