Mihai Tudose i-a dăruit lui Emmanuel Macron o crenguță dintr-un stejar plantat în 1927 de gen. Henri Mathias Berthelot

| 24 aug, 17:18

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se află în România, alături de soția sa, Brigitte Macron. Liderul de la Elysee a avut discuții și cu premierul Mihai Tudose.

În cadrul întâlnirii, președintele francez a avut și o discuție tete-a-tete cu premierul român. Mihai Tudose i-a dăruit lui Emmanuel Macron o crenguță dintr-un stejar plantat la Iași în 1927 de generalul Henri Mathias Berthelot. Pe 31 mai 1927, gen. Berthelot a revenit la Iași, la 10 ani după eroicul an 1917, pentru a fi omagiat ca mare prieten al României, prilej cu care a plantat un stejar în vârstă de 10 ani. Stejarul are 100 de ani și simbolizează legătura puternică dintre România și Franța.

În replică, Emmanuel Macron și-a exprimat dorința ca să vină în Iași la anul și să planteze și el un stejar, lângă cel al gen. Berthelot, pentru o prietenie de încă 100 de ani.

Premierul Mihai Tudose va prezenta progresele economice ale țării noastre, măsurile luate de Guvern în acest domeniu, dar și oportunitățile de investiții. Acum sunt 3.000 de firme cu capital francez în România, care au investit peste 4 miliarde de euro, și încă 100 sunt interesate să intre pe piața românească.

Tag-uri: Macron, Tudose
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ