Mihai Tudose: Mâine lansăm programul de guvernare. Dacă românii ne acordă încredere, avem cel puţin 5 soluţii pentru premier

| 09 noi, 18:23

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose a anunţat că social-democraţii vor lansa marţi la Romexpo programul de guvernare al partidului. El a mai spus că nu va fi avansat un nume privind propunerea de premier înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, însă dacă românii vor acord încrederea PSD, există cel puţin cinci persoane care sunt capabile să ocupe funcţia de prim-ministru.

 

„Mâine (marţi – n.r.) lansăm la Romexpo programul de guvernare. Şi o echipă care este osatura, scheletul echipei de guvernare. Nu ştiu dacă lansăm şi un candidat pentru premier înainte de alegerile parlamentare. Deocamdată soluţii avem Ştim ce avem de făcut. Dacă românii ne acordă încredere, credeţi-mă că avem cel puţin 5 soluţii pentru prim-ministru”, a afirmat Mihai Tudose luni într-o conferinţă de presă la sediul PSD.
PSD propune, prin programul de guvernare în domeniul educaţiei, introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară şi cea privind drepturile şi valorile muncii care sunt absolut necesare. Social-democraţii mai propun dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual prin realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori.
De asemenea, PSD promite, în programul de guvernare pe care îl propune, înfiinţarea unui Fond Naţional de Dezvoltare Locală, dar şi a unui Registru Naţional al Investiţiilor Publice, precum şi simplificarea procedurilor privind accesarea fondurilor europene. Social-democraţii susţin că, prin implementarea programului pe domeniul Dezvoltare locală şi regională, nu vor mai exista situaţii în care localităţi fără apă şi canal să construiască săli de sport sau să asfalteze drumuri fără a avea aceste utilităţi.
Totodată, programul de guvernare al PSD cu care va candida la alegerile parlamentare prevede creşterea salariului minim brut la 3.500 lei până în 2024, a salariului mediu brut la 7.010 lei în următorii 4 ani şi a punctului de pensie cu 32% la valoarea de 2.340 lei. În document este precizat că pensia minimă va creşte de la 800 lei la 1.300 lei până în 2024, însemnând o majorare de 63%. PSD mai propune impozit zero la salariul minim.
Programul de Guvernare Muncă şi Demnitate Socială propus de social-democraţi are ca obieciv principal siguranţa locurilor de muncă, iar în oferta PSD există măsuri pentru tineri, pentru persoanele din categorii defavorizate, precum şi măsuri de stimulare a natalităţii, în contextul în care până în 2050 vom fi doar 15 milioane de români.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ