Mii de romani fara caldura de Anul Nou, la minus 20 de grade

| 01 ian, 14:29

Mii de romani din Valea Jiului au petrecut Revelionul in frig, intrucat caldura a fost oprita inca de miercuri, iar situatia nu s-a remediat nici pana acum.

Explicatia oferita de reprezentantii Termocentralei Paroseni, care ar fi trebuit sa asigure furnizarea agentului termic, este ca ar fi fost vorba de o avarie.

Oamenii s-au aratat revoltati, mai ales in conditiile in care unii au si copii mici si nu si-au achizitionat in prealabil un calorifer electric.

Primarul orasului Petrosani, Tiberiu Ridzi, a declarat ca problema este ca sistemul de incalzire nu face fata la temperaturi atat de scazute. El sustine ca solutia pe termen lung este modernizarea sistemului, insa pentru acest lucru este nevoie de fonduri europene.

De mentionat este faptul ca Romania se afla, de marti pana vineri, sub o avertizare meteo de vreme deosebit de rece si ger, in unele zone ale tarii temperaturile coborand pana la -30 de grade. In noaptea dintre ani, in Valea Jiului valorile termice au oscilat in jurul a -20 de grade.

"Sunt doua solutii. O solutie pe termen scurt este aceasta cu carbunele de calitate superioara, care sa asigure o putere mai mare de incalzire, iar solutia pe termen mediu si lung este modernizarea sistemului centralizat de incalzire", a precizat edilul.

Primarul a mentionat ca, cel mai probabil, cei afectati de problema nu vor plati pentru agentul termic care nu le-a fost furnizat in noaptea dintre ani.



Un reprezentant al Termocentralei Paroseni, Doru Visan, a spus ca avaria a fost remediata si ca oamenii vor incepe in scurt timp sa aiba caldura in calorifere, care acum sunt inca reci.

El a precizat ca problema nu a putut fi rezolvata mai repede, din lipsa echipelor tehnice. Visan a subliniat ca nu poate fi asigurata o mentenanta la standarde ridicate, din cauza faptului ca utilizatorii au datorii foarte mari.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ