Ministerul Agriculturii: Majorarea de preţuri din aprilie 2015 la produse alimentare, cea mai mare din ultimii 3 ani

| 28 mai, 17:58

Ministerul Agriculturii a confirmat că în aprilie 2015 a avut loc cea mai mare explozie a prețurilor din domeniu alimentar din ultimii trei ani. Astfel, ministerul arată că, față de martie 2015, luna aprilie a venit cu o creștere de 0,33% la produsele alimentare, aceasta fiind ceea mai mare creștere din ultimii trei ani, scrie economica.net.

Potrivit analizei Ministerului Agriculturii, în perioada aprilie 2015 comparativ cu martie 2015, creşterea de preţuri la produse alimentare a fost de 0,33%, fiind  "cea mai mare din ultimii 3 ani". Aceasta în condiţiile în care preţurile (IPC) la majoritatea produselor alimentare de bază au crescut, excepţie făcând  carnea de porc, peştele şi ouăle. " Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,13%, în luna aprilie comparativ cu luna martie 2015", se arată în analiza instituţiei.

Totodată, în perioada aprilie 2014 comparativ cu aprilie 2015, la produsele alimentare de bază IPC ( calculat procentual)  scade în 2015 la legume, ulei şi zahăr, iar la restul produselor alimentare acesta creşte. "Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC) pentru mărfuri alimentare, au fost mai mari în medie cu 0,32 %, în luna aprilie 2015 comparativ cu luna aprilie 2014", se mai arată în raport.

 

Citeşte şi: Studiu: Alimentele se vor ieftini pe termen scurt, iar comercianții vor câștiga cu 15-20% mai mult după reducerea TVA

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ