Ministerul Apărării a plătit prima tranşă de 100 de milioane de euro pentru avioanele F16

| 10 oct, 2013

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat joi că a fost încheiat contractul cu portughezii pentru achiziţia avioanelor F-16 şi s-a plătit deja prima tranşă de 100 milioane de euro din suma totală de 600 de milioane de euro cât este prevăzut în contract.

Contractul pentru achiziţia celor 12 avioane F-16 a fost încheiat şi s-a plătit deja prima tranşă de 100 milioane de euro din suma totală de 600 de milioane de euro cât este prevăzut în contract, potrivit ministrului Apărării Mircea Duşa.

Ministrul Duşa preciza la începutul lunii, că programul de înzestrare cu avioane multirol va începe în această toamnă prin modernizarea aparatelor de zbor pe care România urmează să le achiziţioneze din Portugalia, primul avion de tip F16 ajungând în ţară după anul 2015, conform protocolului.

"Am perfectat toate formalităţile vizavi de începerea programului de înzestrare al Forţelor Aeriene cu avioane de vânătoare, avioane multirol, iar programul va începe în această toamnă prin modernizarea avioanelor pe care urmează să le achiziţionăm şi prin plecarea în Portugalia pentru pregătire a circa 80 de persoane: piloţi, ingineri, personal tehnic. În ceea ce priveşte sosirea avioanelor în ţară, acest lucru se va face conform protocolului, după anul 2015 şi întreaga escadrilă cu capabilitatea de a executa misiuni aeriene până în 2017, când expiră resursa de zbor a avioanelor MIG 21 Lancer", spunea ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

România urmează să achiziţioneze o escadrilă de 12 avioane F-16 la mâna a doua, din Portugalia.

Pe 19 iunie, Guvernul a aprobat proiectul de lege privind achiziţionarea de avioane multirol, act normativ care a fost la sfârşitul lunii iunie adoptat şi de Camera Deputaţilor. Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, la jumătatea lunii iulie, legea care prevede achiziţia de avioane multirol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ