Ministerul de Interne, sancționat de CNCD pentru că a încheiat acord de Paște doar cu BOR

| 30 sep, 17:41

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sacționat cu un avertisment contravenţional Ministerul de Interne, pentru că nu a dispus încheierea unui acord în perioada sărbătorilor de Paște și cu alte culte religiose.

 

„Lipsa unui acord cu privire la reguli de participare la Sărbătorile Pascale din anul 2020 pentru toate cultele creștine recunoscute de lege reprezintă faptă de discriminare, conform art. 2 alin. (1) și art. 2 alin. (4) din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.
Hotărârea prin care s-a aplicat un avertisment a fost adoptată cu 7 voturi pentru și un vot împotrivă. Ministerului i s-a recomandat ca pe viitor să stabilească reguli pentru toate cultele religioase.
„S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional față de Ministerul Afacerilor Interne. Colegiul director recomandă Ministerului Afacerilor Interne ca, în viitor, să respecte obligația de echidistanță față de toate cultele recunoscute din România și să stabilească reguli nediscriminatorii în exercitarea dreptului la libertatea conștiinței”, se mai arată în comunicat.
În perioda sărbătorilor Pascale, ministerul de Interne a încheiat un protocol cu Biserica Ortodoxă Română, prin care credincioșii ortodocși au putut primi lumină și Sfintele Paști, însă, cu o săptămână înainte. Măsurile nu s-au aplicat și cu o săptămână înainte, atunci când au sărbătorit Paștele catolicii și protestanții.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ