Ministerul de interne va cumpăra, prin programul Rabla, 150 de maşini Dacia Duster

| 24 mai, 2013

Ministrul de interne, Radu Stroe a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Baia Mare, că va achiziţiona în acest an, prin programul Rabla, 100-150 de maşini 4X4 Dacia Duster pentru zone cu teren accidentat precum cele din Maramureş.

"Există probleme de natură financiară mult mai complicate care până la urmă îşi vor găsi rezolvarea. Majoritatea problemelor ţin de dotarea tehnică a instituţiilor, iar pentru viitorul imediat e foarte greu să asigurăm tehnica necesară pentru structurile jandarmeriei, poliţiei, pompierilor şi chiar şi pentru poliţia de frontieră. Toate chestiunile privind dotarea au fost prinse într-un program şi sper să obţinem finanţarea lor până la jumătatea anului 2014. Toate maşinile aflate în serviciul instituţiilor au baremul depăşit cu mult peste 100.000 de km. În anul acesta prin programul Rabla vom încerca să obţinem între 100-150 de maşini Dacia Duster 4X4 mai ales pentru zone cum Maramureşul şi altele care se pretează la maşini de teren" a spus Radu Stroe.

Pe de altă parte, ministrul de interne a subliniat că discuţiile purtate cu şefii instituţiilor subordonate au vizat importanţa criteriilor specifice aderării la Spaţiul Schengen.

"Anul acesta va trebui să facem toate eforturile ca undeva în decembrie, când se va pune în discuţie problema aderării României la spaţiul Schengen să îndeplinim toate criteriile, sperăm ca prima etapă a acceptului să se producă pentru spaţiul aerian şi naval, iar într-a doua etapă pentru spaţiul terestru", a spus ministrul de interne.

De asemenea, ministrul Stroe a mai declarat că, din vara acestui an, vor fi angajaţi în sistem 1.300 de absolvenţi ai promoţiei din acest an, fiind repartizaţi în zonele din ţară unde e nevoie de întărirea siguranţei cetăţeanului.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ