Ministerul Dezvoltării Regionale vrea construirea a 6.500 de locuinţe de serviciu pentru bugetari

| 18 mai, 17:03

Ministerul Dezvoltării Regionale vrea să lanseze un program ce presupune construirea a 6.500 de locuinţe de serviciu pentru bugetari în următorii cinci ani. Acesta a elaborat deja un proiect de act normativ şi se estimează o alocare de la buget de 284 milioane de euro.

”Necesitatea dezvoltării construcţiei de locuinţe la nivel naţional, cu asigurarea de surse de finanţare la bugetul de stat, este justificată de numărul foarte mare de solicitări pentru obţinerea unei locuinţe în regim de închiriere, dar şi de faptul că autorităţile publice locale nu dispun de suficiente resurse financiare, la nivel local, pe care să le distribuie către construirea de noi locuinţe”, a transmis Ministerul, potrivit Digi24.


Cea mai mare nevoie de astfel de locuinţe a venit din partea Ministerului Apărării. Acesta a plătit anul trecut 135 milioane lei pentru chiria a 20.366 de cadre militare şi susţine că aceste cheltuieli ar putea fi reduse prin implementarea unui astfel de program.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ