Ministerul Economiei pregăteşte un set de măsuri pentru a permite întreprinderilor să înfiinţeze şcoli profesionale

| 26 aug, 14:43

Ministerul Economiei pregăteşte, împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu cel al Muncii, un pachet de măsuri care să permită întreprinderilor să înfiinţeze şcoli profesionale pentru pregătirea personalului de care au nevoie, a declarat vineri ministrul Economiei, Costin Borc, în cadrul unei conferinţe pe teme de digitalizare.

"Împreună cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Muncii suntem pe cale să venim cu un pachet de măsuri foarte curând care vor ajuta întreprinderile să îşi creeze acele şcoli profesionale de care au nevoie pentru a-şi forma personalul capabil să lucreze în industria digitalizată, dar în acelaşi timp, să îi formeze şi pe cei care ar pute să rămână în urmă din punct de vedere profesional din cauza digitalizării", a explicat Borc. 

Potrivit acestuia, pregătirea profesională presupune dezvoltarea specialiştilor în IT, dar şi dezvoltarea curriculei în aşa fel încât să fie pregătiţi specialiştii de care economia are nevoie. 

"Aş vrea să vorbesc despre importanţa ştiinţelor în învăţământul românesc pentru a putea pregăti atât specialişti tehnici cât şi antreprenori, dar să nu uităm de ceaa ce înseamnă pregătirea profesională, pentru că digitalizare nu înseamnă numai vârf ci înseamnă transformare, înseamnă că trebuie să îi ajutăm pe cei care ar putea să rămână în urmă, să se reorienteze profesional să fie în stare să îşi găsească slujbe mai departe", a mai spus ministrul Economiei. 

Totodată, el a atras atenţia cu privire la start-up-urile care se înfiinţează pe lângă centre universitare dar, după ce ajung la o anumită dezvoltare, "zboară peste ocean". Potrivit lui Borc, aceste firme ar trebui implicate în proiecte la nivel european, astfel încât în jurul fiecărei industrii să se creeze un cluster de inovaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ