Bilanţul situaţiei unităţilor de învăţământ: În 300 de şcoli se învaţă exclusiv online

| 17 sep, 18:44

Ministerul Educaţiei a anunţat situaţia şcolilor de la începutul anului şcolar, în funcţie de evoluţia epidemiologică din fiecare judeţ. De joi, instituţia a anunţat că va face zilnic informări referitoare la situaţia unităţilor de învăţămând din ţară, pe acelaşi sistem ca şi bilanţul zilnic emis de Grupul de Comunicare Strategică ce vizează statistica cazurilor de coronavirus.

Potrivit ministerului, 12.981 de unităţi de învăţământ funcţionează în Scenariul 1, 4.375 funcţionează după scenariul 2 şi 300 în Scenariul 3, adică exclusiv online.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării monitorizează dinamica scenariilor de funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, la nivel naţional, aceasta fiind influenţată de evoluţia situaţiei epidemiologice din fiecare judeţ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi al ministrului sănătăţii nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unităţile/instituţiile de învăţământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcţionare este rata incidenţei cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori", arată MEC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ