Ministerul Educaţiei: Două şcoli au ieşit din scenariul roşu şi au trecut în cel hibrid

| 22 sep, 14:59

Ministerul Educaţiei a emis un nou raport, marţi, privind evoluţia scenariilor de funcţionare ale unităţilor de învăţământ în funţie de situaţia epidemiologică din fiecare judeţ. Astfel, conform noului comunicat două şcoli au ieşit din scenariul 3 şi au trecut în sistemul de predare hibrid.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

- 12.945 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

- 4.408 unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

- 303 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Citeşte şi Expert în educaţie: Acest an şcolar va fi anul schimbării paradigmei din România

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1.494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Hotărârile privind scenariul de funcționare pe parcursul anului școlar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie", se arată în comunicatul Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi Propunerile părinţilor pentru modificarea ordinului ministerelor Sănătăţii şi Educaţiei privind desfăşurarea orelor de curs

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 aug, 14:41
unloazy
why does propecia require prescription
topical propecia Forty six babesia infected subjects were identified from 1991 through 1996 in a prospective, community based study designed to detect episodes of illness and of seroconversion among the residents of southeastern Connecticut and Block Island, Rhode Island

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ