Ministerul Educaţiei vrea să achiziţioneze 800 de microbuze pentru elevii din mediul rural

| 17 iun, 2013

Ministerul Educaţiei Naţionale ar putea să încheie în 2013, pentru o perioadă de cinci ani, un contract de leasing operaţional pentru utilizarea a 800 de microbuze cu 16+1 locuri, destinate transportului elevilor din mediul rura

Microbuzele vor fi utilizate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, iar în anul 2013 plata sumelor datorate conform contractului de leasing operaţional se va realiza de către Ministerul Educaţiei Naţionale cu încadrarea în bugetul aprobat, în limita unui plafon de şapte milioane lei.

"Pentru anii următori se includ în bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale fondurile necesare pentru plata sumelor datorate conform contractului de leasing operaţional. Repartizarea microbuzelor pe unităţi de învăţământ preuniversitar de stat se realizează astfel încât să nu conducă la creşterea cheltuielilor de personal finanţate din bugetul de stat şi bugetele locale ale unităţilor administrativ teritoriale. Condiţiile de utilizare de către unităţile de învăţământ a microbuzelor de 16+1 locuri se aprobă prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale", prevede proiectul publicat pe site-ul MEN.

Totodată, proiectul prevede că unităţile de învăţământ preuniversitar de stat beneficiare au obligaţia de a suporta cheltuielile de întreţinere şi funcţionare a bunurilor primite potrivit contractului de leasing operaţional şi de a le utiliza conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă conform destinaţiilor pentru care au fost achiziţionate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ