Ministerul Energiei a înfiinţat un comitet pentru eficientizarea mineritului românesc

| 11 mar, 15:29

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a înfiinţat Comitetul de Coordonare pentru activitatea minieră, cu scopul de a analiza starea actuală a sectorului resurselor energetice minerale (cărbune şi uraniu) şi de a propune măsuri de eficientizare şi reorganizare, în scopul asigurării cererii de resurse energetice necesare atingerii obiectivelor de securitate energetică, competitivitate şi durabilitate ale României.

Comitetul, coordonat de secretarul de stat Corina Popescu, are în componenţă specialişti din minister şi din fiecare subsector de activitate, reprezentanţi ai companiilor de profil, ai mediului academic, patronate şi sindicate reprezentative.

'Sectorul minier are nevoie de cele mai bune măsuri de redresare şi reorganizare pentru a putea menţine un mix energetic echilibrat în Sistemul Energetic Naţional. Avem nevoie de măsuri urgente şi viabile pentru ca acest sector să supravieţuiască, iar specialiştii din Comitetul de Coordonare au sarcina să identifice cât mai repede aceste soluţii, ţinând cont de realitatea cu care se confruntă sectorul şi de contextul internaţional', a declarat Corina Popescu, secretar de stat în ministerul Energiei, citată în comunicat.

Prima întâlnire a Comitetului de Coordonare pentru activitatea minieră va avea loc în cursul săptămânii viitoare. În urma acestei întâlniri se vor stabili paşii pentru realizarea obiectivelor propuse.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ