Ministerul Finanţelor: discuţiile pentru un nou acord cu FMI încep pe 17 iulie

| 09 iul, 2013

O misiune comună a Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene se va deplasa la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile române, care vor începe la 17 iulie şi vor continua până la sfârşitul lunii, anunţă un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

"S-a stabilit că o misiune comună FMI-Comisia Europeană se va deplasa la Bucureşti pentru discuţii cu autorităţile române, care vor începe la 17 iulie şi vor continua până la sfârşitul lunii. Decizia oficială privind programul preventiv urmează a fi luată la ECOFIN în 15 octombrie", precizează comunicatul Ministerului Finanţelor Publice.

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a participat pe 9 iulie la reuniunea Consiliului ECOFIN, la Bruxelles, iar la reuniunea extraordinară a Comitetului Economic şi Financiar, care a avut loc înaintea reuniunii Consiliului Ecofin, statele membre au primit favorabil, în unanimitate, solicitarea României pentru încheierea unui nou program preventiv, împreună cu FMI.

Reuniunea a fost prima la care Croaţia a participat în calitate de stat membru al UE. Ministrul Voinea a salutat aderarea la UE a Croaţiei şi a exprimat sprijinul României pentru programul semestrial al Preşedinţiei lituaniene.

De asemenea, ECOFIN a adoptat oficial decizia privind aderarea Letoniei la Zona Euro, ceea ce confirmă atât caracterul deschis al proiectului euro cât şi interesul statelor non-euro de a adera.

La ECOFIN s-a subliniat faptul că 2013 este primul an în care statele membre din zona euro vor trebui să primească acceptul Comisiei Europene pentru proiectele de buget, fapt care atestă întărirea guvernanţei economice în zona euro.

Ministrul Liviu Voinea a avut o serie de discuţii informale cu omologi din state membre, Comisia Europeană şi Preşedintele Comitetului Economic şi Financiar, prilej cu care a exprimat şi aprecierea pentru susţinerea acordată solicitării României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ