Ministerul Justiţiei a făcut publică comisia de selecţie a candidaţilor pentru CEDO

| 23 mai, 2013

Guvernul a declanşat procedura de desemnare a celor trei candidaţi în numele României pentru funcţia de judecător al Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Persoanele interesate îşi pot depune candidatura la sediul Ministerului Justiţiei până la data de 7 iunie 2013.

Potrivit unui comunicat al MJ , la invitaţia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, la sediul ministerului s-a reunit Comisia de selecţie (constituită de Guvern) a candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător al CEDO. Pe ordinea de zi s-a aflat agrearea textului anunţului privitor la selecţia candidaţilor în numele României pentru funcţia de judecător al CEDO.

Comisia de selecţie este formată din: ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, Anastasiu Crişu - Avocatul Poporului, Catrinel Brumar - agentul guvernamental pentru CEDO, vicepreşedintele CSM Adrian Bordea, Cristina Tarcea - judecător la ÎCCJ, Simina Tănăsescu - prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Radu Catană - prorector al Universităţii 'Babeş Bolyai' şi Mădălina Manolache - director la Direcţia Afaceri Europene şi Drepturile Omului din cadrul MJ.

Ministerul Justiţiei a publicat şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească candidaţii: vârsta sub 70 de ani; să se bucure de înaltă prestanţă morală şi civică; întrunesc condiţiile de exercitare a unor înalte funcţiuni judiciare sau sunt jurişti cu reputaţie profesională recunoscută; au experienţă în domeniul drepturilor omului; cunosc în mod activ cel puţin una dintre cele două limbi oficiale ale CEDO şi cel puţin în mod pasiv cealaltă limbă; în măsura posibilului, alegerea lor ca judecător să nu necesite înlocuirea frecventă sau pentru perioade lungi cu un judecător ad-hoc în exercitarea mandatului; posedă cunoştinţe de drept internaţional public şi de drept comparat.

Comisia va selecta propunerile de candidati, iar Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) va alege, in final, dintre trei nume propuse de Romania.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ