Sorin Grindeanu, la 5 ani de la abrogarea OUG 13: Sigur că mă gândeam că e posibil să nu mai fac politică

| 04 feb, 20:40

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, şi-a amintit momentul în care a abrogat Ordonanţa 13, ca premier, şi a afirmat că s-a gândit că este posibil să nu mai facă politică. Grindeanu a precizat că era conştient că va urma o perioadă de conflicte cu conducerea de atunci a Partidului Social Democrat.

 

Întrebat într-o conferinţă de presă care a avut loc vineri, la Timişoara, cum vede acum momentul din urmă cu cinci ani în care a abrogat controversata OUG 13, Sorin Grindeanu a declarat că şi-a asumat că urmează o perioadă de conflicte cu conducerea PSD.
"Ştiu în mod sigur că în momentul în care am dat OUG 14, pe care mi-am asumat-o ca prim-ministru, că voi intra într-o perioadă de conflicte cu conducerea partidului din acea perioadă, care a culminat cu moţiuni de cenzură şi aşa mai departe. Am fost conştient de acest lucru şi mi-am asumat. A fost sâmbătă seara, am chemat Guvernul de acasă, tot. La ora 8 era conferinţa de presă în care am anunţat OUG 14, am fost conştient de perioada care urma şi mi-am asumat”, a susţinut Sorin Grindeanu.
Prim-vicepreşedintele PSD a adăugat că a anticipat atunci că va intra "într-o zonă neprietenoasă" cu conducerea partidului.
"Dacă stăm să ne uităm la desfăşurarea evenimentelor de după, la moţiuni de cenzură, am anticipat că voi intra într-o zonă neprietenoasă cu conducerea partidului din care făceam parte, care a culminat cu moţiunea de cenzură, cu ce a urmat. După aceea, excluderea mea din partid, toate desfăşurările, sigur că mă gândeam că e posibil să nu mai fac politică. Orice om cred că are idei de acest tip. Dar s-au schimbat lucrurile la partid şi viaţa a oferit alte traiectorii”, a declarat Grindeanu.
OUG 13 modifica Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, dezincriminând şi abuzul în serviciu, atunci când prejudiciul produs e mai mic de 200.000 de lei, iar adoptarea actului normativ a determinat proteste ample.

 

Tag-uri: psd, Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ