Ministerul Muncii a cheltuit 7,88 miliarde pentru beneficiile sociale

| 07 mai, 2013

Ministerul Muncii a făcut, anul trecut, prin agențiile teritoriale, plăţi pentru beneficiile sociale în valoare de 7,88 miliarde lei.

Raportate la produsul intern brut estimat pentru anul 2012, în valoare de 587,46 miliarde lei, ponderea beneficiilor sociale în PIB este de 1,34%, mai mică decât în anul precedent, când a fost de 1,44%.

Cea mai mare parte a resurselor gestionate de Ministerul Muncii pentru beneficii sociale non-contributive, 35,1%,
a fost direcţionată, anul trecut, către alocaţia de stat pentru copii, adică peste 2,762 miliarde lei, de care au beneficiat circa 3,825 milioane copii.

În anul 2012, suma cheltuită  din bugetul Ministerului destinat asistenţei sociale a fost de circa 7,97 miliarde lei, reprezentând o diminuare cu 472,2 milioane lei faţă de anul precedent.

"Reducerea se datorează diminuării sumelor cheltuite pentru principalele beneficii sociale, una dintre explicaţii fiind scăderea natalităţii din ultimii ani", a explicat Ministerul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ