Ministerul Muncii propune majorarea ajutorului pentru veterani şi văduve de război

| 30 oct, 2013

Veteranii şi văduvele de război ar putea primi în acest an 265 de lei ca ajutor anual, faţă de 230 de lei în 2012, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice propunând o creştere cu 15 la sută a cuantumului acestui drept.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a supus dezbaterii publice un proiect de Hotărâre de Guvern prin care propune majorarea cu 15 la sută a ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice cuvenit veteranilor, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.

Astfel, prin proiectul de HG se propune creşterea cuantumului acestui de tip de ajutor cu 35 de lei, de la 230 de lei la 265 de lei.

"Această majorare este motivată de creşterile de preţuri la mărfurile nealimentare şi la servicii în luna iunie 2013 faţă de luna iunie 2012. Astfel, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică în buletinul de preţuri 6/2013, preţul la energie electrică, gaze şi încălzire centrală a crescut cu 15 la sută. Pentru serviciile de apă, canal, salubritate creşterea este de 11,3 la sută, iar pentru chirii de 0,7 la sută", se arată în nota de fundamentare care însoţeşte documentul pus în dezbatere publică.

Iniţiatorii proiectului de act normativ menţionează că ajutorul anual are drept scop susţinerea acestor persoane şi acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice şi de el ar urma să beneficieze 29.936 de persoane, din care 28.349 plătite de MMFPSPV, 810 de Ministerul Apărării Naţionale, 775 de Ministerul Afacerilor Interne şi două de Serviciul Român de Informaţii.

Proiectul de HG va fi în dezbatere publică, pe site-ul MMFPSPV, până în 7 noiembrie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ