Ministerul Sănătăţii: ”Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19!”

| 17 feb, 19:23

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, că vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19, întrucât imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta. ”Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă”, au transmis specialiştii Ministerului.

 

”Vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au avut COVID-19. Chiar dacă extrem de rară, reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă. Din cauza riscurilor crescute pe care le prezintă COVID-19, vaccinarea este recomandată şi persoanelor care au trecut deja prin boală. Imunitatea dobândită în urma bolii variază de la o persoană la alta”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.
Sursa citată a precizat că este foarte rar ca o persoană care s-a infectat cu SARS-CoV-2 să se reinfecteze în primele 90 de zile.
”Aşadar, persoanele care au avut COVID-19 pot opta să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade de timp. Este recomandat ca persoanele care au primit în ultimele 90 de zile tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali sau plasmă convalescentă să îşi amâne vaccinarea până după trecerea acestei perioade, din cauză că tratamentele menţionate pot reduce eficacitatea vaccinului”, au mai precizat reprezentanţii Minsterului.
Anterior, într-o broşură pregătită pentru medicii de familie, Minsterul a explicat că recomandările actuale încurajează vaccinarea pacienţilor care au trecut prin boală, la minimum 4 săptămâni de la primul test PCR pozitiv în cazul pacienţilor cu formă uşoară şi la aproximativ 3 luni în cazul pacienţilor cu formă moderată, severă sau critică.
De asemenea, Ministerul sănătăţii a precizat că, dacă un pacient a fost diagnosticat cu infecţie SARS CoV2 după prima doză de vaccin, poate primi cea de-a două doză de vaccin dacă a depăşit faza activă de boală, respectiv dacă simptomatologia s-a remis, iar sindromul inflamator a devenit absent.
De la debutul pandemiei, 768.785 persoane s-au infectat cu noul coronavirus.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ