Dispozitivele radar vor fi interzise. "Alcolock" poate deveni obligatoriu

| 17 apr, 2013

Adoptarea unui dispozitiv care nu lasă şoferii beţi să conducă maşina şi încurajarea car-sharingului sunt două dintre propunerile Ministerului Transporturilor pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere.

Ministerul Transporturilor a publicat, într-un proiect de hotărâre a Guvernului, măsurile pe care doreşte să le ia pentru a spori siguranţa şoferilor în trafic.

Printre strategii se numără şi crearea premiselor pentru introducerea unor prevederi legislative privind utilizarea dispozitivului „alcolock”. Acesta detectează alcoolul în aerul expirat de şofer şi blochează pornirea maşinii.

O altă prevedere a proiectului este încurajarea car-sharingului, practică deja populară în alte state europene. Aceasta presupune ca, deşi au, fiecare, maşină, mai multe persoane să meargă la serviciu sau în drumul de la muncă spre casă cu acelaşi automobil, pentru a reduce costurile.

Conceptul, nou în transportul individual, este puternic sprijinit de Comisia Europeană prin intermediul mai multor programe şi are la bază necesitatea reducerii traficului motorizat.

Proiectul mai prevede şi îmbunătăţirea evaluării psihologice a candidaţilor la obţinerea permisului auto şi interzicerea folosirii dispozitivelor de detectare a aparatelor radar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ