Miniştrii PNL au întârziat şedinţa de Guvern de azi. Motivul, şefia TVR şi comasarea MŢR cu Muzeul Satului

| 18 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a sosit la sediul PNL, unde liderii liberali îl aşteptau la o discuţie în legătură cu situaţia TVR şi iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului. Ponta a plecat de la Palatul Victoria la PNL. El a avut, la sediul Guvernului, o discuţie cu mai mulţi miniştri PSD şi PNL, precum şi cu liderul PC, Daniel Constantin, mai mult de două ore.

Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu miniştrii liberali legat de situaţia de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu, au declarat surse oficiale. La sediul PNL au sosit şi Gabriel Oprea şi Mircea Duşa.

Liderii PNL insistă pentru continuarea procedurii parlamentare în cazul numirii conducerii interimare a TVR, dar şi pentru renunţarea la iniţiativa de comasare a Muzeului Ţăranului Român cu Muzeul Satului.

La sediul PNL se află preşedintele liberal, Crin Antonescu, alături de o parte din vicepreşedinţii partidului şi liderii grupurilor parlamentare.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi seara că a avut o scurtă discuţie cu premierul Victor Ponta şi i-a transmis acestuia că varianta unei ordonanţe de urgenţă în cazul TVR este inacceptabilă, propunând o nouă convocare a parlamentarilor pentru votul privind şefia televiziunii publice.

Nominalizarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL la conducerea SRTV, nu a fost validată, marţi de Parlament, din totalul celor 580 de membri ai celor două Camere, exprimându-şi votul 176 senatori şi deputaţi, din care 174 au votat "pentru", iar doi "împotrivă", astfel că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi (291).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ