Ministrul Adrian Câciu: Salariul minim va creşte de la 1 octombrie

| 14 sep, 20:16

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat joi că salariul minim va creşte de la 1 octombrie de la 3.000 de lei la 3.300 de lei şi în construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei. El a mai arătat că Guvernul îşi propune ca noua lege a pensiilor să fie gata la 1 ianuarie 2024 iar prioritatea este eliminarea inechităţilor din sistem.

 

Întrebat la Antena 3 dacă salariul minim va creşte de la 1 octombrie, de la 3.000 de lei la 3.300 de lei, ministrul Adrian Câciu a spus:”Salariul minim va creşte, la 3.300 de lei, cel puţin şi în construcţii de la 4.000 de lei la 4.500 de lei”.
Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a fost întrebat şi despre creşterea salariului minim la 1 ianuarie, el precizând că nu a existat această discuţie, urmând o evaluare şi o discuţie cu mediul de afaceri. Despre pensii, Adrian Câciu a afirmat că ”aşa cum au discutat la Bruxelles, vor să vină cu noua lege a pensiilor până la sfârşitul acestui an”.
”De la 1 ianuarie 2024 să avem o nouă lege a pensiilor”, a arătat Câciu, precizând că prioritatea este eliminarea inechităţilor.
”Dacă pensionarii suferă de ceva, de o nedreptate, este faptul că există pensii inegale la muncă egală, ca să spun aşa”, a menţionat Câciu, precizând că ministrul Muncii are deja pe masă mai multe variante.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ