Ministrul Afacerilor Externe a vorbit de sprijinul României pentru avansarea Ucrainei pe parcursul euroatlantic

| 29 noi, 18:58

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a exprimat, miercuri, sprijinul României pentru avansarea Ucrainei pe parcursul euroatlantic, pe coordonatele decise la Summitul NATO de la Bucureşti din 2008, precum şi interesul ca Summitul aniversar de la Washington de anul viitor să marcheze un pas înainte în relaţia Kievului cu NATO.

 

Şefa diplomaţiei române a participat la sesiunea Consiliului NATO-Ucraina (NUC), care a încheiat reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, desfăşurată la Bruxelles, în perioada 28-29 noiembrie.
În intervenţia sa, arată MAE, ministrul român a reiterat sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul graniţelor recunoscute la nivel internaţional, reafirmând dreptul suveran al Ucrainei de a decide asupra politicii sale externe şi de securitate.
Ea a condamnat în termenii cei mai fermi invazia militară neprovocată şi nejustificată a Rusiei în Ucraina, reiterând faptul că aceasta reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional.
Luminiţa Odobescu a subliniat şi importanţa intensificării măsurilor de sprijin politic şi practic pentru Ucraina, în vederea consolidării rezilienţei instituţiilor ucrainene. În context, a făcut referire la sprijinul multidimensional şi cuprinzător al României pentru Ucraina şi obiectivul de a continua pe această linie, atât timp cât va fi necesar.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ