Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit pe primarul Lisabonei, Carlos Moedas

| 30 sep, 19:17

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit vineri, 30 septembrie 2022, pe primarul Lisabonei, Carlos Moedas, aflat în vizită în România. Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul foarte bun de integrare în viaţa economică, socială şi culturală a Portugaliei, inclusiv a capitalei Lisabona, a comunităţii româneşti rezidente.

 

Potrivit MAE, şeful diplomaţiei române a exprimat apreciere faţă de cooperarea excelentă dintre România şi Republica Portugheză, confirmată de dialogul bilateral intens din cursul acestui an, ca urmare a vizitelor la Bucureşti, în luna mai, a prim-ministrului António Costa, precum şi în luna septembrie, a ministrului afacerilor externe, Joao Cravinho, ca invitat special al ministrului Bogdan Aurescu la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.
Ministrul Bogdan Aurescu a evidenţiat interesul de a impulsiona colaborarea în domenii sectoriale precum economie albastră, tranziţie verde şi digitală, precum şi inovaţie tehnologică, domenii în care Portugalia a atins un nivel de excelenţă.
Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de nivelul foarte bun de integrare în viaţa economică, socială şi culturală a Portugaliei, inclusiv a capitalei Lisabona, a comunităţii româneşti rezidente. Şeful diplomaţiei române a mulţumit autorităţilor portugheze pentru sprijinul acordat în acest sens.
În contextul războiului din Ucraina, ministrul de externe Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea pentru sprijinul oferit de Portugalia României pentru întărirea posturii de descurajare şi apărare a Flancului Estic al NATO şi la Marea Neagră prin prezenţa trupelor portugheze pe teritoriul României – exemplu concret de solidaritate aliată.
Totodată, a subliniat importanţa intensificării acţiunilor comune pentru contracararea efectelor negative ale agresiunii ruse în Ucraina.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ