Ministrul Agriculturii șochează în scandalul scumpirii alimentelor: 'Am văzut prețuri care ne-au surprins'

| 20 noi, 09:04

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, duminică, la Antena 3, despre scumpirea alimentelor. Ca să înţeleagă de ce s-au scumpit ouăle, carnea şi alte alimente, ministrul Daea aşteaptă o explicaţie de la Consiliul Concurenţei.

"Am mers cu colegii de la ministerul Agriculturii în multe piețe din București și mai ales în supermarketuri. Am văzut prețuri care ne-au surprins”, a spus Petre Daea, duminică seară, la Antena 3.

"M-am dus în ferme să văd dacă prețurile s-au modificat la producător. Am constatat că lucrurile nu s-au schimbat. Nu s-a mărit costul de producție(...). Un ou se scoate la poarta fermei undeva la 52 de bani. Ouăle acestea pleacă pregătite din fermă, dar comerciantul face prețul. I-am rugat să nu fie lacomi, că lăcomia te ajută pentru puțin timp”, a spus ministrul.

"Vreau să văd ce se întâmpla ca răspuns din partea Consiliului Concurenței. Plecând de la 52 de bani și să ajungi la un 1 leu mi se pare mare lăcomia. Comerciantul decât îl pune în raft”, a adăugat Petre Daea.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a intervenit telefonic în direct la Antena 3 și a spus că a primit sesizările ministrului Daea și că va analiza scumpirea alimentelor.

"Sunt anumite produse la care creșterile sunt mai mari(...). O să ne uităm dacă sunt comportamente incorecte ale agenților din țară”, a spus Chirițoiu.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ