Ministrul Agriculturii: Se în calcul emiterea unei ordonanaţe de urgenţă în favoarea ciobanilor

| 15 dec, 16:29

Achim Irimescu, ministrul Agrculturii, a anunţat că Guvernul caută soluţii în favoarea ciobanilor urmând să verifice dacă Guvernul poate emite o orodonanţă de urgenţă prin care să fie suspendată legea prin care este limitat numărul de câini de la stână.

"Legea nu se poate modifica, ramane de vazut daca putem suspenda prin ordonanta de urgenată legea modificată", a spus Achim Irimescu la Realitatea Tv.

Mii de crescătorii de oi au protestat la Parlament față de o lege recent adoptată de parlamentari care stabilește numărul exact de câini pe care îl pot avea la stână, în funcție de forma de relief unde merg cu turmele la păscut. Ciobanii sunt nemulțumiți și că noua lege le interzice să iasă la pășune între lunile decembrie și aprilie, ceea ce, spun ei, le-ar aduce pagube însemnate. Mii de protestatari au intrat în curtea Palatului Parlamentului și s-au îmbrâncit cu jandarmii.

Citeşte şi: PROTESTUL OIERILOR în faţa Parlamentului: Ciocniri cu forţele de ordine, ciobanii au sărit gardurile

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ