Ministrul Apărării aruncă "bomba": tinerii ar putea fi obligaţi din nou să facă ARMATA

| 09 aug, 11:08

Bombă aruncată de ministrul Apărării la şedinţa de bilanţ! Tinerii ar putea fi din nou obligaţi "să facă armata". Mihai Fifor a invocat modelul altor state din zonă, cât şi faptul că serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, nu anulat.

"Este o discuţie care apare tot mai des, sunt câteva state care au stagiul militar obligatoriu. Am discutat de multe ori lucrul acesta, dar există o analiză pragmatică faţă de acest subiect. Deocamdată nu am dus în Guvern această iniţiativă şi nici nu cred că putem discuta curând. De-asta căutăm alternative, de-asta avem şi legea rezervistului voluntar”, a explicat Mihai Fifor, marţi, la şedinţa de bilanţ după primele şase luni de mandat.

Reintroducerea stagiului militar obligatoriu este dezbătută şi în Germania, la iniţiativa Uniunii Creştin-Democrate, partidul cancelarului german Angela Merkel. Germania a eliminat recrutarea militară în urmă cu şapte ani, potrivit Agerpres.

Serviciul militar obligatoriu a fost desfiinţat prin legea 395 din 2005. Ultima încorporare a recruţilor a fost în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în iunie 2006. La vremea respectivă, Armata Română număra în jur de 300.000 de soldaţi, potrivit capital.ro.

Tag-uri: armata
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ