Ministrul Apărării: Participanţii la Jocurile Invictus ne arată cum ne putem depăşi propriile limite

| 28 sep, 19:31


Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiţă Vlad, s-au întâlnit, joi, la sediul MApN, cu membrii lotului de militari răniţi ai Armatei României participanţi la Jocurile Invictus care au avut loc în Germania, la Dusseldorf.

 

Potrivit unui comunicat al MApN, ministrul a conferit Emblema de merit în Slujba Păcii şi distincţii sportivilor, respectiv personalului din staff-ul tehnic şi din echipele de sprijin ale lotului. Aceşti sportivi "ne arată cum ne putem depăşi propriile limite", a subliniat el.
Membrii echipei au primit şi embleme din partea Statului Major al Apărării.
Căpitanul echipei Invictus România, plutonierul adjutant (rtr.) Florin Boc, a înmânat ministrului Tîlvăr Drapelul României primit la plecarea către Dusseldorf.
"Vă mărturisesc că am fost foarte bucuros în anul 2016 când, în calitate de membru al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, am aflat că România a primit invitaţia de a participa cu 15 militari răniţi la Invictus Games de la Toronto, în anul 2017. După participarea Invictus România la competiţia de la Toronto, au urmat participările la Sydney (2018), Haga (2022) şi acum la Dusseldorf, de unde v-aţi întors cu numeroase medalii de aur, de argint şi de bronz", a spus ministrul.
De asemenea, el a mulţumit voluntarilor Invictus din toate colţurile ţării, "care au promovat spiritul de neînvins al luptătorilor noştri răniţi".
Delegaţia României la Invictus Games 2023 a obţinut 14 medalii: patru de aur, cinci de argint şi cinci de bronz, la probele de canotaj la ergometru, tir cu arcul, atletism şi înot.
Echipa României a fost formată din 20 de militari răniţi, clasaţi cu gradul I, II şi III de invaliditate sau apt limitat, care au concurat la opt discipline sportive - şapte discipline individuale (tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, tenis de masă şi înot) şi una de echipă (volei din poziţia şezând).
România s-a aflat la cea de-a patra participare consecutivă la Jocurile Invictus, în cadrul cărora a obţinut rezultate remarcabile - 26 de medalii, dintre care 11 de aur, 11 de argint şi 4 de bronz.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ