Ministrul ceh al apărării Martin Stropnicky, ținta unui ATENTAT

| 09 iun, 18:57

Ministrul ceh al apărării Martin Stropnicky a declarat marţi că locuinţa sa a fost vizată de un atac cu sticle incendiare aruncate de persoane necunoscute, relatează Reuters.

Stropnicky şi soţia lui nu se aflau la domiciliu în momentul atacului, ci numai unul dintre fiii săi şi alte două persoane. Patru sticle incendiare au fost aruncate asupra locuinţei ministrului ceh, aflate într-o suburbie a capitalei Praga, în jurul orei 04.00 dimineaţa. Potrivit ziarului Pravo, în urma atacului s-a declanşat un mic incendiu care a fost stins rapid.

Atacurile împotriva politicienilor sunt extrem de rare în Republica Cehă. Stropnicky a declarat că atacul indică radicalizarea unor grupuri care sunt împotriva 'valorilor noastre', fără a furniza detalii suplimentare.

'Nu mă deranjează ca cineva să aibă o discuţie aprinsă cu mine, dar cu siguranţă mă deranjează ca cineva să-mi ameninţe familia', a declarat el, adăugând că în prima fază informaţiile au fost ţinute departe de media pentru a evita influenţarea anchetei.

Potrivit ziarului Pravo, care citează surse neprecizate, ministrul a primit recent ameninţări. Poliţia nu a precizat pe cine suspectează de comiterea atacului.

În luna mai, poliţia a dejucat un complot al unei grupări a militanţilor de stânga care intenţionau să arunce o bombă incendiară asupra unui tren, scrie agerpres.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ