Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, audiat la DNA

| 21 feb, 09:56

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a prezentat, marţi dimineaţă, la DNA, pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul în care se fac cercetări în legătură cu OUG 13 de modificare a Codurilor penale.

La intrarea în instituție, Meleșcanu le-a spus jurnaliștilor că a avizat ordonanța de urgență 13 în calitate de Ministru de Externe, după ce a citit personal actul și după ce acesta a fost analizat de către persoanele competente din Minister.

”Responsabilitatea îmi aparține mie pe problema includerii în legislația românească a unor prevederi ale Uniunii Europene. Pentru asta sunt gata să dau explicații.

Din punctul meu de vedere consider că (OUG 13) este un act necesar. Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele prevederi legate de abuzul în serviciu și trebuia făcut un efort pentru adptarea legislației la deciziile CCR”, a declarat Meleșcanu.

Acesta a precizat că OUG 13 nu a fost adoptată noaptea, cum spun oamenii din Piața Victoriei, ci ”la ceas de seară”, deoarece miniștrii au fost nevoiți să aștepte avizul CSAT pe tema bugetului.

Cât despre proteste, Ministrul de Externe a declarat că acestea reprezintă ”un fenomen relativ nou și o premieră nu doar pentru noi, ci în general pentru Europa: ideea de manifestație care nu are un caracter politic evident, care se face pe baza unei mobilizări pe rețelele de socializare. Nu sunt autorizate, dar oamenii își exprimă nemulțumirile și, în această țară, au dreptul să o facă”.

Întrebat dacă Guvernul Grindeanu trebuie să țină cont de vocea Străzii, Meleșcanu a răspuns: ”evident!”.

În același dosar au mai fost audiați la DNA: foștii secretari de stat de la Ministerul Justiţiei, Oana Schmidt Hăineală şi Constantin Sima, secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, și Ministrul de Interne, Carmen Dan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ