Ministrul de Finanţe a publicat documentul care dovedeşte că nici PSD nu voia să crească pensiile cu 40%

| 08 sep, 15:42

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a publicat, marţi, un document confidenţial în care fostul său omolog, Eugen Teodorovici, recomanda guvernului reanalizarea creşterii pensiilor cu 40% prevăzută pentru septembrie 2020, din cauza majorării deficitului bugetar.

În documentul atribuit lui Eugen Teodorovici se arată că ”reanalizarea” creșterii pensiilor e necesară pentru respectarea limitei de 3% din PIB pentru deficitul bugetar.

Teodorovici argumenta în document că legea 127/2019, care prevededea calendarul de creștere a pensiilor, inclusiv majorarea lor cu 40% la 1 septembrie 2020, punea în pericol macrostabilitatea României. Concluzia a fosttrasă după mai multe discuții dintre ministru și reprezentanții FMI, ai Băncii Mondiale, ai Comisiei Europene și ai agențiilor de rating, purtate în octombrie 2019, notează Economica.net.

În consecință, el a cerut guvernului reanalizarea calendarului de implementare a legii amintite, pentru a putea respecta limita de deficit bugetar de 3% din PIB, în conformitate cu angajamentele României prin Tratatul de aderare la UE.

Deși a bugetat pe 2020 creșterea cu 40% a pensiilor la 1 septembrie, potrivit legii citate, guvernul PNL a renunțat la acea creștere și a făcut-o de doar 14% la a doua rectificare bugetară, petrecută la jumătatea acestei veri.

Citeşte şi PSD a reintrodus în buget creşterea pensiilor cu 40% şi a salariilor profesorilor în acest an

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ