Ministrul de Finanţe: "Avem azi, după primele două luni de zile, mai mult cu 44.000 de locuri de muncă"

| 03 apr, 09:44

Rata de natalitate a firmelor este de 3% după trei luni de guvernare, iar fondul de pensii se consolidează, veniturile colectate pe baza cotei de asigurări de pensii crescând cu peste 15% în primele două luni, a declarat duminică, la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Viorel Ştefan.

'Noi, în campania electorală am promis un lucru: că vom aduce normalitatea în România. Normalitatea, din punctul nostru de vedere, al Ministerului de Finanţe, constă în faptul că, în frunte cu mine, noi suntem un serviciu public şi vrem să fim partenerii cetăţenilor contribuabili şi nu să fim şefii cetăţenilor contribuabili. Din această perspectivă am plecat la treabă cu echipa din Ministerul Finanţelor şi din Agenţia de Administrare Fiscală şi am schimbat stilul de lucru. Observăm că la televizor nu mai sunt reportaje despre mascaţi care descind la firme de la 6 dimineaţa, luând maldăre de dosare. Observăm că este o oarecare degajare în această zonă. Dacă ne uităm în cifre constatăm că numărul de firme care se închid este în scădere şi faţă de 2016 şi faţă de 2015, iar numărul de înmatriculări este în creştere. Am putea spune că rata de natalitate a firmelor este de 5% după 3 luni de guvernare. Pentru mine acesta este un semn că ceea ce ne-am propus să facem duce lucrurile spre bine', a spus Viorel Ştefan.

Potrivit ministrului de Finanţe, în primele două luni au fost create peste 44.000 de locuri de muncă, iar veniturile din cotele de asigurări de pensii sunt în creştere.

'În România avem azi, după primele două luni de zile, mai mult cu 44.000 de locuri de muncă, înseamnă că obiectivul nostru de a realiza 200.000 locuri de muncă în 2017 este unul fezabil. Acest lucru se reflectă şi în cifrele bugetare. La execuţia pe primele două luni constatăm că veniturile colectate pe baza cotei de asigurări de pensii sunt în creştere cu peste 15%. Bugetul de stat nu mai este obligat să susţină atât de mult fondul de pensii. Dacă în 2016 bugetul de stat a transferat către fondul de pensii 15,6 miliarde lei, în proiecţia pe 2017 ne-am propus să transferăm 14 miliarde lei, având în vedere o creştere a masei salariale, a bazei de impozitare cu 15%. Realitatea ne arată că această masă salarială în primele două luni ale anului a crescut cu 22% ceea ce ne face să credem că sarcina de transfer de la bugetul de stat către fondul de pensii va fi sub 13 miliarde lei în 2017. Acesta este un indiciu clar că fondul de pensii se consolidează, că tot programul nostru de creştere ca punct de pensie începând cu a doua jumătate a anului este fezabil', a explicat Viorel Ştefan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ