Ministrul de Interne anunţă că, prin reţeaua medicală a MAI, vor fi înfiinţate 43 de centre de vaccinare

| 05 ian, 17:48

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat, marţi la videoconferinţa cu prefecţii, că prin reţeaua medicală a ministerului vor fi înfiinţate 43 de centre de vaccinare care vor fi folosite în toate cele trei etape de vaccinare împotriva COVID-19.

 

„Adresez rugămintea de implicare a factorilor decizionali, atât de la nivel central, cât şi din teritoriu, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc cu impact în planul bunei desfăşurări a campaniei de vaccinare”, le-a transmis, prefecţilor, Lucian Bode, potrivit unui comunicat de presă al MAI.
MInistrul a subliniat necesitatea menţinerii unui nivel optim al cooperării cu toate instituţiile implicate, în special cu direcţiile de sănătate publică, unităţile spitaliceşti şi cele ale Ministerului Apărării Naţionale în vederea cunoaşterii evoluţiilor înregistrate şi prevenirii şi gestionării oricăror situaţii de risc pe timpul activităţii de transport, distribuire, stocare şi vaccinare.
Ministrul de Interne a amintit, de asemenea, faptul că, la nivelul MAI, a fost stabilit cadrul necesar organizării misiunilor din competenţă contextualizat campaniei de vaccinare care vizează cele două componente majore, componenta de situaţii de urgenţă, respectiv componenta de ordine şi siguranţă publică.
Totodată, Bode a anunţat că pentru susţinerea activităţilor subsumate campaniei de vaccinare, prin reţeaua medicală a Ministerului Afacerilor Interne, se vor înfiinţa 43 de centre de vaccinare, care vor fi utilizate în toate cele trei etape.
La finalul videoconferinţei cu prefecţii, ministrul Afacerilor Interne a ţinut să facă unele clarificări privind drepturile personalului instituţiei.
El a precizat că „la nivelul MAI nu a fost susţinută, nu este în elaborare şi nu se intenţionează promovarea ori susţinerea vreunui demers legislativ prin care să fie modificate condiţiile privind accesarea drepturilor de pensie ale categoriilor profesionale de la nivelul instituţiei ori cuantumul acestor drepturi”.
Florin Cîţu le-a transmis prefecţilor, în videoconferinţa de marţi, că etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19, va începe săptămâna viitoare, iar până atunci cele 932 de centre de vaccinare, din afara spitalelor, trebuie să fie gata. Şeful Executivului a vorbit despre accelerarea campaniei şi dacă un ritm mai rapid de vaccinare va fi menţinut, atunci am putea ajunge la aproape 100.000 de vaccinuri pe zi.
La videoconferinţa cu prefecţii au participat premierul Florin Cîţu, ministrul de Interne Lucian Bode, ministrul Apărării Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu şi coordonatorul Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 Valeriu Gheorghiţă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ