Ministrul de Interne şi Şeful Poliţiei Române, convocaţi la Guvern

| 08 iul, 2013

Chestorul şef Petre Tobă, inspector general al Poliţiei Române, a fost convocat la Palatul Victoria, alături de ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru a da explicaţii în legătură cu implicarea poliţiştilor în audierile de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", informează România TV.

Potrivit Mediafax, premierul a declarat luni, referindu-se la intervenţia la Liceul "Bolintineanu", că în opinia sa au existat nişte probleme de funcţionare, el arătând că, dacă acestea au fost în zona Parchetului, CSM poate lua măsuri, iar dacă au fost în zona Ministrului Afacerilor Interne (MAI), va discuta cu ministrul, precizează Rtv.net.

Ponta a precizat că el nu îl consideră vinovat pe purtătorul de cuvânt al MAI, chiar dacă a furnizat date care s-au dovedit ulterior neadevărate.

El a precizat că aşteaptă în acest sens o informare de la ministrul de Interne, Radu Stroe, arătând că şi acesta trebuie să afle de la cei din subordine cum s-au întâmplat lucrurile.

"Ministrul Stroe conduce Ministerul de Interne, are atribuţii privind coordonarea celor din subordinea sa. Nu e vinovat de ceva, o să discutăm ca asemenea situaţii să nu se mai repete. (...) Şi el mi-a transmis informaţiile pe care le avea, ulterior lucrurile s-au schimbat. O să vedem ce nu a funcţionat bine", a spus Ponta.

El a mai arătat că persoanele care comit fraude trebuie sancţionate, dar că nu trebuie comise abuzuri, asigurând că pentru abuzurile comise vineri "nu o să rămână lucrurile aşa".

Premierul Victor Ponta a mai spus că forţa statului trebuie sprijinită şi aplicată, dar conform legii, el arătând că procurorii nu sunt dumnezei şi trebuie să răspundă în faţa cuiva, dacă au încălcat legea.

"Toată lumea trebuie să fie responsabilă în faţa cuiva. Procurorii nu răspund în faţa Guvernului şi e foarte bine lucrul ăsta, dar în faţa cuiva trebuie să răspundă şi ei, că nu suntem, repet, mă refer şi la mine, ca fost procuror, nu suntem dumnezei şi n-ai voie să spui nimic", a adăugat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ