Ministrul Economiei, acuzat de o prestaţie "catastrofală", supus moţiunii în Parlament

| 10 oct, 20:21

Moţiunea simplă depusă de PNL împotriva ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, dezbătută luni, va fi supusă votului azi în plenul Parlamentului.

Moţiunea simplă prin care liberalii cer demisia ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, va fi votată miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

"Economia ţării este în impas. Fără viziune, fără reguli, fără strategii, economia naţională este o barcă în derivă. Dar Guvernul PSD-ALDE îşi continuă activitatea pe două planuri, cea prezentată public, pe canalele media obediente, şi cea reală, resimţită în buzunarele fiecărui român. Cu toate avertismentele trase de noi, Guvernul îşi continuă triumfalist marşul spre criza economică anunţată de o inflaţie scăpată de sub control, un buget golit de promisiuni tot mai greu de onorat, un mediu de afaceri îngrijorat şi pesimist, companii de stat lăsate fără bani de investiţii şi datorii externe în creştere. Incompetenţa mai are un pas şi falimentează România!", susţin semnatarii moţiunii.

Potrivit PNL, la nouă luni de când Andruşcă a fost învestit în funcţia de ministru al Economiei, nu se observă progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat iar activitatea ministrului este "catastrofală".

Moţiunea a fost dezbătută luni, prilej cu care deputatul PNL Lucian Bode i-a transmis ministrului Andruşcă faptul că pentru această demnitate nu-l recomandă "nici vocea, nici talentul", adăugând că acesta poate fi "bun la suflet", dar pentru a fi ministru al Economiei este nevoie de mai mult.

În replică, Dănuţ Andruşcă a afirmat că textul liberalilor este copiat din moţiunea depusă tot împotriva sa la Senat în vară. "De data asta aţi reuşit să-mi scrieţi numele corect", a remarcat el.

Răspunzând unor afirmaţii cuprinse în moţiune, Andruşcă a precizat că nu intră în atribuţiile sale, de ministru al Economiei, controlul inflaţiei, iar acest lucru ar fi trebuit să fie cunoscut de iniţiatori. Totodată, ministrul a menţionat că nici deprecierea monedei naţionale nu ţine de portofoliul pe care îl gestionează.

El a adăugat că referirile la Legea minelor, Legea apelor şi Legea redevenţelor sunt copiate din moţiunea de la Senat şi a atras atenţia că în data de 18 martie 2018 aceste trei acte normative au fost preluate de Secretariatul General al Guvernului, acolo unde se află şi acum în vederea armonizării legislative.

Transelectrica este o companie listată la Bursa de Valori Bucureşti, care se supune prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, nefiind în atribuţiile ministrului Economiei numirea sau schimbarea directorului unei companii administrate în conformitate cu această ordonanţă, a explicat Andruşcă.

Ministrul a spus că Transgaz, una dintre companiile strategice ale României, a atras în ultimii doi ani fonduri europene în valoare de un sfert de miliard de euro.

Şi USR, prin deputatul Mihai Botez, i-a cerut demisia ministrului Economiei.

"Limita maximă de performanţă a oricărui Guvern, a oricărei companii este dată de competenţa conducătorului, aşa că, stimată coaliţie de guvernare, faceţi cumva să promovaţi cei mai competenţi oameni dintre dumneavoastră, nu pe cei mai obedienţi. Domnule ministru Andruşcă, USR vă cere demisia", a spus Botez în plenul Camerei Deputaţilor.

Totodată, deputatul PMP Ionuţ Simionca a declarat că România merge "spre o fundătură" şi i-a transmis ministrului Andruşcă să-şi dea demisia înainte de a fi remaniat de PSD-ALDE.

UDMR se va abţine de la vot la moţiunea simplă pe Economie şi consideră că mandatul ministrului Dănuţ Andruşcă trebuie să rămână la latitudinea şeful Executivului, a anunţat deputatul Bende Sandor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ