Ministrul Educației, despre examenul de la Bacalaureat: Toate sălile de examen sunt dotate cu camere video

| 28 iun, 15:09

În săptămâna 29 iunie - 3 iulie, elevii de clasa a XII-a vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2015, urmând ca pe 7 iulie să se afişeze rezultatele parţiale şi pe 10 iulie, cele finale. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat, duminică, că a solicitat mai multă claritate în formularea subiectelor.

"Nivelul de dificultate va fi cel adecvat unui examen national de bacalaureat, dar am insistat pe modul de formulare a subiectelor, claritatea lor, pe aspectele care sunt reliefate de aceste subiecte, adică aspecte practice, aplicative, pe exemple şi pe existenţa unor baremuri care să nu lase loc pentru interpretări subiective", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

"Faţă de anii trecuţi, atât elevii, cât şi cadrele didactice au pus accent mai mare pe pregătirea examenului, insistând asupra punctelor reliefate ca fiind de nivel mai scăzut pe parcursul simulării din luna martie a acestui an", spune ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a precizat că toate sălile de examen sunt dotate cu camere video, iar în peste 60% dintre centre există şi posibilitatea supravegherii audio.

"În peste 60% din centrele de examen există posibilitatea supravegherii audio. Sunt 520 de centre de examen. Absolut toate centrele beneficiază de supraveghere video", a spus Cîmpeanu.

Probele scrise
29 iunie, luni – proba la Limba Română
30 iunie, marţi – proba la Limba Maternă 1 iulie, miercuri – proba la Matematică şi Istorie
3 iulie, vineri – Proba la alegere la materiile Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filosofie, Logică, Economie
7 iulie, marţi – afişarea rezultatelor parţiale până la ora 16.00 şi depunerea contestaţiilor între orele 16.00 – 20.00
8 – 9 iulie (miercuri şi joi) – rezolvarea contestaţiilor
10 iulie, vineri - afişarea rezultatelor finale


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ