În atenţia ELEVILOR: ministrul Educaţiei vrea un nou examen

| 04 iun, 09:53

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că susţine repartizarea computerizată în liceu, promovarea evaluării naţionale cu cel puţin media 5, dar şi o evaluare la clasa a X-a, după modelul fostului examen de treaptă.

“O nouă lege a Educației trebuie să dea importanța cuvenită dezvoltării învățământului profesional, să asigure cadrul care să susțină învățământul special, (...) să asigure reglementarea manualelor școlare ca elemente de importanță națională și nu ca acum când sunt privite ca un bun oarecare”, a declarat ministrul Educației, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Sorin Cîmpeanu, în viitorul proiect de lege, clasa pregătitoare ar trebui să rămână parte a învăţământului primar, şi nu să revină la grădiniţă, iar evaluările ar trebui să cuprindă şi una la clasa a X-a.

"Astfel, în opinia mea, am putea avea evaluare la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, a VIII-a şi a X-a, apoi bacalaureatul. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a şi a VIII-a trebuie să se facă în conformitate cu programele şcolare. Consider binevenită o evaluare la clasa a X-a, în scopul unei pregătiri optime, după modelul de altădată al examenului de treptă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

Citeşte şi: Schimbări majore în Educație: Ce se întâmplă cu examenul de bacalaureat

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ