Proba de istorie de la bacalaureat, ANULATĂ după publicarea unor informații pe Facebook

| 16 iun, 10:30

Proba de istorie în bacalaureatul belgian a fost anulată parțial după publicarea unui subiect pe Facebook. Această decizie a fost anunțată de ministrul educației în Belgia francofonă, Joelle Milquet, citată într-un comunicat de serviciile sale. Ea a denunțat "iresponsabilitatea autorilor acestor scurgeri".

"Ministrul va depune plângere împotriva autorilor necunoscuți pentru violarea secretului profesional" și va cere administrației sale "organizarea altor metode de transmitere de acum înainte securizate", au adăugat serviciile sale.

 

Una dintre cele patru părți ale examenului la istorie, care constă pentru liceeni în a realiza sinteza unui dosar legat de actualitatea secolului al XX-lea, a fost difuzată luni pe Facebook și pe alte rețele de socializare, potrivit imaginilor reluate de presa belgiană.

Tema — valul de atentate care a afectat Europa în anii 1960-1970 și cum au răspuns autoritățile germane și italiene — nu a mai avut deci secrete pentru elevi.

Această parte a examenului a fost deci anulată, dar celelalte trei — menținute, scrie Agerpres.

 

Citeşte şi: În atenţia ELEVILOR: ministrul Educaţiei vrea un nou examen

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ