Ministrul Educaţiei: Directorii de şcoli nu vor mai fi numiţi pe criterii politice

| 28 mai, 2013

Directorii şcolilor nu vor mai fi numiţi politic, aceste funcţii urmând să fie ocupate, gradual, prin organizarea de concursuri, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la o dezbatere organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Ministrul Educaţiei a spus că politizarea este, din punctul său de vedere, cea mai gravă problemă a sistemului, înainte chiar şi de finanţare.

"Ca ministru, o combat. În primele zile din luna ianuarie, vedeam că sunt schimbaţi directori de şcoli şi m-am întrebat de ce. Am cerut să-mi explice motivul educaţional pentru care sunt schimbaţi şi, din acel moment, nu s-au mai schimbat directori. Acest semnal trebuie trimis până la nivel de şcoală. Vom face concursuri pentru ocuparea posturilor de directori, dar nu cred că e fezabil să facem acest lucru până în noiembrie, pentru că, altfel, ne-am ocupa numai de de asta. Trebuie să facem acest lucru gradual, cred că într-un interval de un an, un an şi jumătate", a explicat ministrul.

Preşedintele FSLI, Simion Hancescu a precizat, cu acelaşi prilej, că din 2008 nu s-au mai organizat concursuri pentru ocuparea posturilor de inspectori, directori şi directori adjuncţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ