Ministrul Educaţiei: Nu e niciun indiciu de fraudă la proba de Limba română, bacalaureatul continuă

| 01 iul, 2013

Subiectele probei de Limba română de la bacalaureat au fost transmise în condiţii de securitate, nu există niciun indiciu de fraudă, examenul va continua aşa cum a fost stabilit, a declarat luni ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, după ce PDL a cerut reluarea probei.

"Vreau să precizez faptul că nu există niciun indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de Limbă română scris a examenului de bacalaureat. Subiectele au fost transmise în condiţii de securitate, proba de luni s-a desfăşurat în condiţii bune în toate centrele de examen, cu excepţia Liceului "Dimitrie Bolintineanu?", a spus ministrul Educaţiei, citat de Mediafax.

Pricopie a precizat că examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit, marţi fiind programată proba la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării.

"Proba de luni s-a desfăşurat în condiţii normale, cu excepţia de care am vorbit. Va continua cu proba pentru minorităţi şi apoi miercuri potrivit programului. Vreau să precizez faptul că ieri, în videoconferinţa pe care am avut-o cu preşedinţii comisiilor de bacalaureat, am precizat toleranţă zero la corupţie, să avem un examen de bacalaureat fără procuratură", a mai spus Remus Pricopie. Ministrul Educaţiei a adăugat că este nemulţumit de faptul că membrii comisiei de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" nu i-au înţeles mesajul.

"Din păcate, cei de la "Bolintineanu" nu au înţeles acest mesaj. Atrag atenţia că vom face acelaşi lucru ori de câte ori se va repeta situaţia de luni. Am cerut ca examenul să se desfăşoare în bune condiţii pentru a avea o reală radiografie a ceea ce avem astăzi în sistem. De aceea ţin să mulţumesc celor care şi-au făcut datoria şi precizez că ne detaşăm total de cei care nu au înţeles să-şi facă datoria", a declarat ministrul Educaţiei.

Pricopie a mai spus că decizia luată de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti privind schimbarea comisiei de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" şi eliberarea din funcţii a directorului şi directorului adjunct ai şcolii sunt măsuri corecte, luate imediat ce organele de anchetă au descins în unitatea de învăţământ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ